Geschiedenis

Jan Arts sr.Sinds jaar en dag is de familie Arts met en voor u onderweg!

In 1929 start Jan Arts sr. met paard en wagen en vervoert de meest uiteenlopende producten, vooral in de regio Oost-Brabant en Noord-Limburg.

De werkzaamheden nemen in de loop van de jaren toe en de drie zonen van Jan Arts sr. doen hun intrede in het bedrijf. De transporten die verzorgd worden zijn van diverse aard. Van het vervoer van groenten vanaf de kwekers in Helenaveen naar de groenteveiling in Grubbenvorst, tot het vervoer van varkens. Ook het ophalen van  huisvuil was een van de diensten van het bedrijf. Waren de weersomstandigheden slecht, dan verzorgde Jan Arts de gladheidbestrijding.

Jan Arts jr, die in 1974 het stokje van Jan Arts sr. heeft overgenomen, neemt in 1985 het besluit om samen met zijn dochter Anne verder te gaan in het transport en zich te specialiseren in het vervoer van sierteeltproducten. 
De eerste bloemencombinatie wordt gekocht en er wordt een start gemaakt met het vervoer van sierteeltproducten van en naar de veiling in Bleiswijk. 

Tegenwoordig omvat het wagenpark 21 trekkende eenheden, worden alle vestigingen van FloraHolland aangedaan en is de derde generatie Arts actief binnen Jan Arts Transporten. In 2001 heeft Jan Arts jr. de leiding overgedragen aan Anne en haar partner Ger van Horen. 

Tot op heden zijn Ger en Anne verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen Jan Arts Transporten.

Bekijk fotoalbum